Luisterkindwerker

Reacties

Op deze pagina vind je ingezonden reacties van mensen over hun ervaring met mij als Luisterkindwerker. Ook een reactie delen? Scroll dan naar beneden.

Het heeft veel rust gebracht

Rated 5 out of 5
29 december 2021

Wij zijn heel erg blij met de afstemming van Chantal. Het is zo bijzonder om op deze manier contact te maken met je kindje. Het heeft ons veel rust gebracht en we zijn nog dichter tot elkaar gekomen. Heel erg bedankt Chantal!

Alice

Gelijk verandering

Rated 5 out of 5
26 oktober 2021

Bedankt voor deze bijzondere afstemming. Wauw wat is hij treffend voor onze zoon Mart! Heel bijzonder en vooral ontroerend hoe je het contact met hem omschrijft. Veel dingen zijn heel herkenbaar. Heel fijn om de liefde te voelen van onze zoon.

We merken sinds zondag ook verandering in zijn stoelgang. Hij is vanaf zondag al elke dag zelfstandig naar de wc gegaan om te poepen. En zoals je omschrijft helpt het hem door dit alleen te doen en daarbij te weten dat wij wel in de buurt zijn.

Heel erg bedankt voor deze afstemming. Het heeft ons en vooral mij veel gebracht.

Marije

Afstemming ongeboren baby

Rated 5 out of 5
14 augustus 2021

Wat een cadeau om de afstemming van Chantal te ontvangen. Heel bijzonder om vast karaktereigenschappen van je ongeboren kind te lezen en te horen wat hij/zij nodig heeft van ons als mama’s. We zijn heel blij met de afstemming

Denice en Lennie

Er is weer rust (kindje 13 maanden)

Rated 5 out of 5
26 juli 2021

Bedankt voor deze prachtige afstemming. Het was ontroerend, confronterend, mooi en liefdevol. Veel herkenning. Ik ben ontzettend blij dat ik nu meer dingen begrijp van hem en merkte eigenlijk gelijk al meer rust bij ons beiden. Hij sliep direct beter en ik maak er nu ook geen probleem meer van als hij s’nachts bij mij in bed wil slapen. Ja ik mis als alleenstaande moeder mijn ruimte die ik normaal in bed even voel maar als dit is wat hij nu nodig heeft dan geef ik het hem. Dank je wel voor dit mooie verhaal van mijn zoontje.

Laura

Afstemming op baby en overleden kindje

Rated 5 out of 5
3 oktober 2019

Afstemming op overleden dochtertje:
Wauw!!! Ik ben er echt sprakeloos van! Ik heb het een paar keer gelezen en dat zal ik zeker nog wel vaker doen maar echt super bijzonder!!! Ik kan niet in woorden brengen wat ik nu voel maar het is echt prachtig! Dankjewel! Ik ben ook erg dankbaar dat je dit hebt kunnen doen en dat mijn dochter nu naar het licht is! Wauw echt dankjewel!!
Afstemming op baby:
Wauw, ook echt super prachtig! Echt heel erg bedankt, ik kan hier zeker wat mee en ik begrijp wat mijn dochter voelt. Volgens mij heb je de afstemming ook gedaan op het moment dat ze bij de opvang was. Daar had ik haar sinds hele lange tijd voor de tweede keer naar toe gebracht voor 3 uurtjes. Ze was heel erg huilerig en ik denk dat ze ook echt naar mij wilde op dat moment. Heel bijzonder hoe ze kan aangeven bij jou wat ze wilt en wat ze niet wilt! En dat ze haar liefde kan tonen! Echt dankjewel lieve Chantal, echt een wonderlijke ziel ben je!

Anoniem

hooggevoelige Senna

Rated 5 out of 5
16 april 2019

Hier de ervaring van mijzelf (Chantal) bij mijn hooggevoelige dochter Senna. Ik wil deze ervaring delen omdat ik merk hoe enorm veel het voor haar doet om regelmatig af te stemmen.
Senna is hoogsensitief, wat voor haar inhoudt dat ze heel veel oppikt. Ze is net een spons en pikt hierdoor heel gemakkelijk emoties van anderen op en prikkels komen heel hard binnen. En hoe zweverig of misschien zelfs gek of eng het ook klinkt, ze heeft ook vaak entiteiten bij zich hangen. Voor ons is dit ondertussen niet eng of gek meer, maar het kan wel enorm veel invloed op haar gedrag hebben. Eens in de zoveel maanden merk ik dat ze weer niet lekker in haar vel zit. Meestal zit ze dan heel vol van alle prikkels door school, afspraakjes en andere dingen uit het gewone leven. We merken dat ze slechter slaapt (vaak wakker, soms gillen), snel driftig wordt, allerlei eisen stelt, sterk de controle wil houden en meer ruzie maakt. Als ik dan op haar afstem, zit er heel vaak ook een entiteit of meerderen bij haar. Ze staat zo open dat deze zielen heel gemakkelijk bij haar kunnen gaan hangen en daarmee ook haar gedrag beïnvloeden. Samen met Senna stuur ik deze entiteiten dan naar het licht en dan zie ik al gelijk een opluchting bij haar. Meestal is het dan ook nog nodig om alle prikkels of opgebouwde emoties weg te halen. Dat doe ik dan ook in de afstemming en daarna zie ik al gelijk heel veel rust bij Senna. Het mooie is dat zowel ik als Ybo daarna veel verschil bij Senna merken. Ze is rustiger, vrolijker, slaapt weer beter, er is minder ruzie en ze kan een ‘nee’ veel beter accepteren.
Nadat ik zo’n afstemming vanochtend bij haar deed, zag ik (in tegenstelling tot de afgelopen week) vanochtend een heerlijk vrolijk kind, wat mij onderweg naar school compleet in haar element een prachtig verhaal vertelde. Zo fijn dat ik dit voor mijn meisje kan doen.
Ik deel dit verhaal omdat ik denk dat veel hoogsensitieve kinderen er heel veel aan kunnen hebben als er af ten toe op ze wordt afgestemd. Deze kinderen pakken nu een keer heel veel op. Ze kunnen wel leren zich beter af te schermen, maar dit gaat vaak pas als ze iets ouder worden en de hooggevoeligheid zal ook gewoon blijven. Door af te stemmen, kun je de opgebouwde prikkels reduceren en eventuele stoorzenders weghalen. Dit geeft rust bij het kind en ook in het gezin.

Chantal Bruijsten

Marjolein (haar 3 kinderen en haarzelf)

Rated 5 out of 5
13 februari 2018

Wat prachtig om te lezen hoe verschillend de 3 afstemmingen zijn van onze kinderen, en ook hoeveel herkenbare dingen ik lees.
Ik ben blij met alle tips en inzichten die hij ons nu heeft gegeven en we doen er zeker wat mee.
Wow, wat mooi om allemaal te lezen. Ik herken er best veel in, dingen die ik nu al doe en die ik terug lees. Nu begrijp ik het beter en ga er zeker mee door, dat dit de juiste weg is.

Marjolein (haar 3 kinderen en haarzelf)

Romijn (jongetje, 11 maanden)

Rated 5 out of 5
3 december 2017

Hoi Chantal,
Bedankt voor de afstemming, in één woord WoW! Tranen met tuiten toen ik het verhaal las.. ik voelde het gesprek tussen jullie gewoon, heel bijzonder. Uit het verhaal zijn een hoop praktische zaken naar voren gekomen waar wij zelf zeker mee aan de slag zijn gegaan vorige week. Heb jij de afstemming dinsdagochtend gedaan toevallig? Vanaf die dag is Romijn namelijk erg onrustig geweest, dit duurde tot ongeveer vrijdag en vanaf die dag…. hij slaapt! Zelfs al van 19.00 tot 7.00, hij lijkt meer tevreden als we hem in bed leggen.
Mariëlle en ik bedanken jou ontzettend voor deze mooie afstemming!
Groetjes Noor

Romijn (jongetje, 11 maanden)

Lieve (4,5 jr.)

Rated 5 out of 5
4 augustus 2016

Lieve Chantal,
Wat ontroerend mooi wat jij doet! En mooi om te voelen wat het mij mij doet. Wat Lieve je laat zien is heel herkenbaar, en ik weet het ook. Ik ben me er al een poos van bewust dat zij ruimte nodig heeft en heb het daar ook wel eens over met Lieve. Vorige week vroeg ik haar nog: ‘wat is het fijnste aan kindje zijn, Lieve?’ (ze had het toen over kind zijn, over anderen die groot zijn). ‘dat ik niet de baas hoef te spelen, mama’.
En toch worstel ik regelmatig met die ruimte. Ik merk dat ik ook ruimte nodig heb. En Lieve registreert heel goed dat ik dan soms alles wil regelen.
De woorden in jouw afstemming ‘Lieve wil heel veel doen’ hebben mij geholpen in het aanvoelen waar ik de ruimte kan geven. Ik voel het vaak aan als dat zij veel wil bepalen, en dat botst wel eens omdat ik als moeder wil bepalen wat ongeveer bedtijd is; of het nodig is om tanden na te poetsen; of er sap is of water of thee; of er snoepjes zijn en wat we eten.
En dat ‘heel veel willen doen’ geeft haar misschien juist de rust om mij die andere dingen te laten bepalen. En soms is dat super vermoeiend, maar ik merkte meteen de dag later dat ik in drie tellen andere beslissingen neem: ik ging met Lieve de spullen van de vakantie naar de kelder brengen. Ik zit helemaal in ‘opruim-modus’. Lieve komt in de kelder allerlei dingen tegen die ze mee naar boven wil nemen, en wijst de stoeltjes aan die we vergeten waren met vakantie mee te nemen. Geneigd om te zeggen: nee, we zijn nu aan het opruimen en boven ligt het al helemaal vol met spullen, zeg ik: ok, als jij met de stoeltjes wilt spelen dan kan dat, maar dan brengen we iets anders naar beneden, bijvoorbeeld de haai (opblaasding). En dat was ok. Lieve is heerlijk met de stoeltjes bezig geweest. (dat maakte dat ik me realiseerde: oh ja, ik ben soms doelgericht en Lieve wordt 1000 keer per dag door iets geprikkeld om te gaan doen, uitproberen, onderzoeken en dat kan ik ervaren als vermoeiend. Omdat het echt zó sterk is bij haar). Leuk om te merken dat ik hier ruimte kan maken; maar merk ook dat ik het lastig vind dat zij dingen wil die ik niet ok vind: op stoelen, tafels en ander speelgoed tekenen; alles overhoop halen en vinden dat ik het moet opruimen, op onmogelijke momenten nagellak willen of willen schilderen. Enzo enzo… Dus jouw woorden ‘lieve heeft wel wat begeleiding nodig maar subtiel’ vallen bij mij nog niet helemaal op z’n plaats. Enerzijds omdat ik niet het gevoel heb dat ik strak ben. Ook omdat Lieve niet echt subtiel is in haar ‘willen’, en soms een confrontatie lijkt te zoeken om te mogen voelen dat ze niet de macht hoeft te hebben. Ik ben benieuwd wat de heling die ze heeft kunnen maken met het ‘stuurse’ doet.
Haha, en dan dat dansen, springen en zingen. We doen dat heel vaak. Ook nog even voordat we avonds naar boven gaan. Ook daarin is jouw beeld heel helpend: Lieve sprongen en zong totdat ze er moe van was. Meestal stop ik de muziek al voor dat moment. Dus ik mag er wel rekening mee houden dat lieve misschien wel een half uur of meer nodig heeft om alles kwijt te raken. In ieder geval meer dan drie liedjes K3!
Ook mooi waren de tranen die uit mijn ogen stroomden bij het lezen van de afstemming. Zowel die van Lieve als die van mij. Het voelen van ‘ja, zo is het’ raakt echt, en dat is heel fijn.
veel liefs en ontzettend bedankt voor wat je voor ons doet hiermee

Lieve (4,5 jr.)

Nore (2 jr.)

Rated 5 out of 5
24 maart 2016

Hoi chantal, Bedankt voor het doen van de afstemming. Het heeft me heel erg geraakt om je verhaal over nore te mogen lezen. Het voelt heel bijzonder om zo dicht in het wezen van nore te mogen kijken. Het is heel herkenbaar wat je schrijft: nore gebruikt weinig woorden, en al heel snel was het ons duidelijk dat zij op een andere manier duidelijk maakt wat ze wil vertellen. Ik voelde daarin heel sterk dat ze met haar hart spreekt. Ook het schudden met haar hoofd herken ik. Omdat ze daar zo ontspannen en plezierig bij kijkt, nam ik altijd aan dat ze dat een fijn gevoel vindt. En dat klopt ook, maar het is dus kennelijk ook om te ontladen. Door het verhaal merk in kleine dingen dat ik anders op haar kan reageren. Als ze huilt omdat papa weg gaan zeg ik nu: het was fijn met papa he. Het voelt niet echt nodig om het verdriet te benoemen. Ook het snachts wakker worden, hard huilen en als ik dan bij haar kom,wil ze bij mij blijven…dus dan neem ik haar mee in bed. De twijfel daarover (waar eindigt dit, wat met gewenning) is nu bij mij helemaal verdwenen. Ik kan er veel sterker op vertrouwen dat nore vraagt wat ze nodig heeft, en ook weer loslaat als ze daar aan toe is.Dus Chantal, ik ben je erg dankbaar, maak bij deze een diepe buiging van dank. En je mag ook best weten dat ik jaloers ben op de reis die je gemaakt hebt met nore. Wat zou dat fantastisch zijn om te ervaren 😉 Fijn dat je me daar zo sprekend deelgenoot van hebt kunnen maken. Lieve groet, Karin

Nore (2 jr.)

Deel je ervaring