Ervaringen

Op deze pagina vind je ingezonden ervaringen. Ervaring delen? Scroll dan naar beneden.

Meer verbinding en vertrouwen - via 1-op-1 online coaching

Rated 5 out of 5
25 november 2021

Ik wilde graag leren meer uit mijn hoofd te gaan en in mijn lichaam/gevoel, in eerste instantie mbt de komende bevalling, maar ook op alle andere vlakken in mijn leven waarin ik tot nu toe een blokkade voelde (bijv bij grenzen aangeven, maar ook bij liefde uiten).
Na een intake gesprek en 3 coaching sessies heb ik nieuwe inzichten gekregen en ook mogen ervaren. Ik heb een reis van binnen gemaakt, connecties gelegd die ik eerder niet zag, toegang gekregen tot wat er eigenlijk al was maar waar ik zelf niet meer bij kon. Het voelt nu als een nieuw begin, een bewustzijn, een proces dat in gang is gezet en dat zich de komende jaren verder zal ontwikkelen waardoor ik dichter bij mezelf zal komen, met meer vertrouwen en verbinding tussen hoofd/lichaam/gevoel/ziel.
Bedankt Chantal voor de fijne begeleiding!
PS. Verrassend hoe effectief coaching ook online via videobellen kan zijn.

Lies

Alles een plek

Rated 5 out of 5
20 november 2021

Via via bij Chantal terecht gekomen met onverwerkte stukjes in mezelf.
Wat heeft ze me daar mooi bij begeleid en geholpen; mooi dat Chantal een heel scala aan werkwijze heeft (zoals NLP ) en dat aan laat sluiten op je vraag.
Chantal is een open en lief mens waar ik me direct veilig bij voelde. En nu ver weg en toch kan ik nog bij haar terecht; weliswaar via de PC maar dat werkt even prettig. Fijn om te weten dat er iemand is waar je terecht kan voor de grote en kleine dingen in het leven.

Edith Smit

Bevallen met hypnobirthing

Rated 5 out of 5
17 mei 2020

Twee jaar geleden heb ik bij Chantal de cursus hypnobirthing gevolgd met mijn man. Ik heb er toen veel aan gehad bij de geboorte van mijn kindje. Inmiddels is ook mijn tweede kindje geboren en heb ik bij Chantal van tevoren een opfriscursus gevolgd. Ik vond dit erg fijn en heb er tijdens de bevalling veel aan gehad. Ik ben thuis bevallen, zoals ik ook graag wilde. De bevalling is vlot en goed verlopen zonder ingrepen en het gaat goed met mij en ons kindje. Daar ben ik erg blij om! De ademhalingsoefeningen en de affirmaties hebben me erg geholpen tijdens de bevalling. Ik raad het iedereen aan! Bedankt Chantal!

Gabrielle

Vertrouwen en ontspanning

Rated 5 out of 5
16 november 2019

er is veel aanbod in bevallingscursussen. Na het lezen van deze cursus en na positieve ervaring van en vriendin heb ik me aangemeld voor HypnoBirthing bij Chantal. Voorafgaand aan de cursus had ik al wel vertrouwen in mijn lichaam en in mijn zorgverleners. Maar als je vijf keer drie uur bij elkaar zit en doorneemt welke aanpassingen je lichaam ondergaat, en door zelf door diverse ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen je eigen te maken. Groeit het vertrouwen dat je de geboorte van je kindje soepel kan doorlopen. Ook de verkregen kennis over de fasen van een geboorteproces is waardevol. Uiteraard wordt de rol van de geboortepartner ook goed toegelicht, wat een belangrijk onderdeel is, zodat de vrouw in vertrouwen en in een veilige omgeving zich ‘alleen’ met haar lichaam hoeft bezig te houden en de geboortepartner haar belangen vertegenwoordigd. Nu is het aan mij om nog ca. 9 weken toe te leven naar de geboorte van mijn baby. Mijn ervaring van de geboorte zal ik ook delen.

Cindy

Ervaring na het doen van een afstemming voor de opleiding tot Luisterkindwerker, januari 2016

Rated 5 out of 5
1 januari 2016

Ik vind het heel fijn om je mail te ontvangen en de afstemming te lezen. Wat bijzonder!
Ik heb het zojuist gelezen en ben het nog aan het verwerken, er staat veel in.
Ik vind het heel herkenbaar, zoals mijn lagere plaatsing tov anderen en ook het groter voor (moeten) doen. De bescheidenheid is ook heel herkenbaar.
De manier waarop ik, in hetgeen jij gezien hebt, er mee om ga (meerdere gezichten, omslaan van heel lage positie naar heel groot en het opspringen, en ook die bal flink wegwerpen) herken ik wel. Zo ben ik van binnen inderdaad, maar laat ik niet graag aan de buitenwereld zien (uit angst voor kritiek, of dat iemand me er op aan spreekt, niet zeker van mezelf). Alleen mijn man zal dit wellicht wel kunnen herkennen. Hij zegt me vaker dat ik als een blad aan een boom kan omslaan. Ik noem het flexibel : ), maar het werkt vaak averechts voor me.
Ik kan absoluut wat met de antwoorden zoals je die beschreven hebt. En ik (her)ken eigenlijk deze antwoorden als ik ze zo lees. Ik had eigenlijk niet echt gedacht dat ik het ook echt zo mag vinden. Bijvoorbeeld voor wat betreft werk en gezin.
En wat verrassend dat de weg náar werk ook een onderdeel kan zijn waar je van kunt genieten. Ik zou graag dat zekere gevoel van rechtop lopend over die weg willen voelen, want dat voelt momenteel helemaal niet zo. Echter is die kracht er wel geweest.
Ik ben inderdaad bezig met meer verbinding met mezelf te maken. Ik hoop daarbij krachtig te worden, want ook dit voelt nu eerder onstabiel en onzeker in plaats van krachtig en stabiel. Ik ben wel nieuwsgierig naar het stukje waar ik richting mijn man loop. Ik ben benieuwd of de verbinding er is en of we bereid zijn om die verbinding te maken en of we die kunnen maken. Er zijn inderdaad ook verwijten naar elkaar.
… Ik kan nog heel veel schrijven…, maar ik laat het allemaal nog maar eens op me inwerken.
Het is ontzettend mooi wat je voor me hebt gedaan! Deze afstemming is heel waardevol voor me. Ik kan er wijsheid en kracht uitputten.
Ik ben je hier heel erg dankbaar voor.

Anoniem

Ervaring Francien na het doen van een afstemming voor de opleiding tot Luisterkindwerker, december 2015

Rated 5 out of 5
1 december 2015

Chantal, wauw!
Wat je geschreven hebt resoneert helemaal met mij. Echt alles! En Yordy vond het ook.
Feitelijk had ik in huis een rups ontdekt, twee weken terug, letterlijk! Ik deze laten lopen omdat ik het interessant vond. Deze zit nu al een tijdje in zijn cocon zodat ze de vlinder kan worden die ze bedoelt is om te zijn, als ze maar de ruimte en de mogelijkheid krijgt / neemt… ik voelde me hier erg verbonden mee en nu sla jij wel zo meteen de spijker op zijn kop!
Verder ontving ik je afstemming ook op de dag dat ik tijdens mijn boswandeling aan het ‘denken / invoelen’ was geweest binnen het thema bij mezelf blijven. Ik ben er erg mee bezig en het lukte me steeds beter maar ook weer steeds niet door alles wat mij afleid van mezelf. Ik werd er inderdaad gek van (oftewel wanhopig en vanbinnen schreeuwde ik het uit).
Sinds ik je afstemming gelezen heb lijkt het ineens ook beter hierin te gaan met me. Het komt dan ook precies zo op het juiste moment.
Dankjewel voor deze waardevolle subtiel energetisch geladen bijdrage die mij in subtiliteit heeft bereikt en geholpen heeft.
Als ik het zo zie is dit pad wat je nu volgt je op het lijf geschreven… 🙂

Anoniem

Coachingtraject van Marit, eind maart tot begin november 2015

Rated 5 out of 5
7 november 2015

Ik kwam bij Chantal omdat ik vastliep in mijn emoties, en ik mezelf, mijn eigen ‘ik’, helemaal uit het oog verloren was.
Eerder had ik al eens gesprekken gehad met een psycholoog, maar daarmee was ik niet geholpen. Ik kon alles heel goed ‘wegredeneren’.
Tijdens de hypnotherapie-sessies die ik met Chantal had, had ik zelf een stuk minder invloed op wat er ter sprake kwam, en dat leverde verrassende inzichten op! Ik was iedere keer diep onder de indruk van dingen die in mijn onderbewuste weggestopt hadden gezet. Ik schrok nog wel eens van de emoties die daarbij loskwamen (ook in de tijd daarna). Ik heb door de sessies geleerd om mijn emoties beter te uiten. Ik kan weer huilen, en ik kan beter bespreken wat er in mijn hoofd speelt.
Ik ben er nog niet, maar er is zéker een goede start gemaakt. Ik heb net dat duwtje in de rug gekregen, en de handvatten die ik zo hard nodig had om zelf verder te kunnen. Chantal is een lieve, warme, prettige vrouw, bij wie ik me meteen op mijn gemak voelde. Ik kan het iedereen aanraden!

Marit

40 weken zwanger

Rated 5 out of 5
20 oktober 2014

Lieke kwam donderdags (toen ze ruim 40 weken zwanger was) bij mij omdat ze het idee had dat er misschien nog geestelijke of emotionele belemmeringen waren die de geboorte van haar tweede kindje in de weg zouden kunnen zitten. Een paar dagen later kreeg ik onderstaand mailtje:
“Ik wilde je laten weten dat ik in de nacht van donderdag op vrijdag voorweeen heb gekregen. We hebben op vrijdagmiddag nog een we-zijn-5-jaar-getrouwd-lunch gedaan met zn tweetjes (heel fijn en relaxt) en dat rond 17:30 mijn weeën zijn gestart. Helaas door plotselinge koorts bij mij om 19:30 ( 39 gr) en hoge hartslag van ons kindje (180) toch naar ziekenhuis. Veel bezorgde gezichten. Spannend. Ik aan antibiotica. Maar de eerste 8 cm gingen fantastisch snel en prettig bijna (geen weeen-opwekkers..alles zelf..yes). De laatste 2 cm heftig en bijna paniek maar ik ging elke keer naar mijn veilige plek en naar de woorden (Jos, Mila, Sam, Lieke) die ik boven op de uitgegumde naam plantte (dit kwam in de sessie naar voren). Uiteindelijk is ons mannetje om 5:47 geboren op 13 juni. De verjaardag van mijn omaatje die 5 maart jl is overleden. Ik ben van mn infuus af en Manu ons mannetje hopelijk morgen ook zodat we kunnen genieten van het met zn vieren zijn. En als niet…dan is dat voor hem even het beste en voor ons dus ook. Ik heb ook na de bevalling nog alleen maar zoveel liefde en rust gevoeld. Ik vond het fantastisch bij je. Een grote mooie ervaring. Een opluchting.”
Lieke

Lieke

Zelfvertrouwen

Rated 5 out of 5
13 mei 2014

Chantal heeft zeker een bepaalde verandering bij mij teweeg gebracht. Na de sessies ben ik meer bij mezelf komen te staan en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ook heb ik geleerd mijn emoties te herkennen en hier iets mee te doen. Mede hierdoor ben ik assertiever geworden en opereer ik op een hoger niveau. Het positieve verschil is opgevallen door mijn omgeving. Ik sta sterker in mijn schoenen en zie het leven positiever. Ik ben een zelfbewuster mens geworden.
De technieken die Chantal gebruikt, zijn van een hoog niveau. Ze weet snel de kern van het “probleem” eruit te halen en komt met gerichte methoden om snel en effectief een verandering teweeg te brengen.
Ik wist niet dat “therapie” ook leuk kon zijn.

Marc Lefleur

Jij, jezelf en ik

Rated 5 out of 5
10 maart 2014

“Ik had me aangemeld voor de workshop ‘Jij, jezelf en ik’ , omdat ik persoonlijk nogal worstel met de verschillende rollen die ik ervaar in mijn huidige leven. De omschrijving van de workshop triggerde mij om me aan te melden. Ik wist niet precies wat ik kon verwachten en het maakte me benieuwd. De groep ‘onbekende’ dames bleek aan het einde verrassend veel met elkaar gedeeld te hebben. Ik heb me verwonderd over de beleving tijdens de workshop. De begeleiding van Chantal voelde heel vertrouwd, toegewijd en professioneel. Het was erg fijn om er aan deel te hebben genomen. Ik zou heel graag een vervolg op deze workshop willen.”
Inge

Inge

Deel je ervaring